Du er her: Forside » Mode » Skræddersyet Jakkesæt fra Thailand

Skræddersyet Jakkesæt fra Thailand

Thailand er blevet en enormt eftertragtet rejsedestination, og landet byder også både på smuk natur, en venlig lokalbefolkning – og for mange rejsende – virkelig attraktive priser!

Derfor er der også rigtig mange, som benytter lejligheden, mens man nu er der, til at anskaffe sig et skræddersyet jakkesæt. Hvis man går igennem de thailandske markeder og butiksstræder vil man også støde på mange butikker, der har fået øjnene op for blandt andet europæeres efterspørgsel på et skræddersyet jakkesæt. Rigtig mange af butikkerne gør også et udmærket stykke arbejde, men der kan også være nogle faldgruber ved at købe sit skræddersyet jakkesæt i Thailand.

Først og fremmest har man ingen reklamation, når købet er foretaget, og hvis det endda skulle være tilfældet, vil de færreste tage hele vejen tilbage til Thailand for at gøre en reklamationssag gældende. Måske er det også de færreste som vil turde sende sit nyerhvervede skræddersyet jakkesæt tilbage til Thailand i en reklamationssag af frygt for, at det slet ikke kommer tilbage.

Dette bringer os videre til det næste punkt, som man bør være opmærksom på ved køb af skræddersyet jakkesæt i udlandet, for kvaliteten af stoffet er essentielt for varigheden man kan nyde at bære jakkesættet. Blandt andet har man i Thailand en lidt anden opfattelse af hvad 100 % uld vil sige, så længe bare størstedelen af stoffet er lavet af uld. Derfor kan et godt trick være, at bede om et stykke af stoffet og sætte ild til det. Dette lyder umiddelbart lidt dramatisk, men ved at sætte ild til det, kan man se på måden det brænder, om det er uld. For eksempel vil syntetisk stof smelte nærmere end brænde, og udover at skabe sig vished omkring, hvilket stof ens kommende jakkesæt er lavet af, indikerer man også til skrædderen, at man har en smule forstand inden for feltet, og at han ikke lige så let kan løbe om hjørner med en.

Selv om stoffet er i god kvalitet, er det ikke nødvendigvis en garanti for at det håndværksmæssige arbejde er i orden, og det er derfor vigtigt også at gennemgå de forskellige syninger for at tjekke, om de nu også er lavet korrekt. Hvis der nogle steder er længere mellem syningerne eller man spotter løse tråde, kan det godt give indikationer om, at man i fremtiden vil kunne opleve, at syningerne går op, og så går nogle af fordelene ved at købe et skræddersyet jakkesæt af fløjten.

Herhjemme er skræddersyet jakkesæt også blevet et modefænomen, og især i takt med, at det er blevet eftertragtet at kunne customize sit look og differentiere sig fra sine omgivelser. Et af disse skrædderier er Anne Spang, som har præsteret at beklæde et utal af mænd gennem tide med specialfremstillede klæder. Anne Spang er altid lydhør over for kundens mulige ønsker, og hvis man ikke tør at sætte sin lid til, at en thailænder skal fremstille sit skræddersyet jakkesæt, bør man i hvert fald ikke være bange for at lade Anne Spang om arbejdet.